Συνταγές
Παλιά συνταγή για τα καλύτερα μελομακάρονα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινα Ταρωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες λαδι
1 κουπα ζάχαρη
1/2 κούπα κονιακ
1/2 κουπα χυμό πορτοκάλι
2 κ. γλ.μπεικιν
1 κ. γλ. σοδα
2 κ. γ. κανέλλα
1 κ.γ.γαρύφαλλο
το ξύσμα 2 πορτοκαλιων
Αλεύρι 1 κιλο γ.ο.χ με προσοχή
Χαλαρό ζυμωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήσιμο 180 β. 45 λ.
Σιρόπι
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα νερο 1 ξύλο κανέλλα φλούδες πορτ.
3 λεπτά βράσιμο
Μετα ριχνουμε 1 κούπα μελι
Βουτάμε τα μελομ.σε ζεστό σιρόπι
Επάνω καρύδι και κανέλλα
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινα Ταρωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για δίπλες: Γλυκό των Χριστουγέννων και κάθε χαράς
Η Συνταγή είναι από κ. Niki Koukaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
3 αυγά
3 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ζάχαρη
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 βανίλια
Αλεύρι όσο πάρει ( λιγότερο από 1 κιλό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε για λίγο το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τ’ αυγά το κονιάκ τη βανίλια.
Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε τη ζύμη .
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο λεπτό και το κόβουμε σε λουρίδες με οδοντωτό ροδελάκι.
Διπλώνουμε …τις δίπλες και τις ψήνουμε σε μπόλικα καυτό λάδι.
Σιρόπι
Βράζουμε επί 5′ λεπτά ,2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη, 1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι , 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό και μια κανέλα.Αφαιρούμε τον αφρό και βουτάμε μια-μια μέσα τις δίπλες.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τις τοποθετούμε όρθιες σ’ένα ταψί να στραγγίξουν και όταν κρυώσουν τις βάζουμε σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με κανέλα και με καρύδια.
Η Συνταγή είναι από κ. Niki Koukaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.