Γύρος ονομάζεται το έδεσμα που αποτελείται από κομμάτια χοιρινού κρέατος.
Τον νοστιμότερο γύρο τον κάνει κρέας από το σπαλα.
Συνήθως ένας γύρος με αλάδωτη πίτα έχει γύρω στις 350 με 400 θερμίδες.
Γύρος Χοιρινός.
Εκλεκτό φρέσκο χοιρινό κρέας μαριναρισμένο για 3 ωρες.
Υλικα
1 κιλό κρεας απο χοιρινή σπάλα
1/2 κ.γ αλατι
1/2 κ.γ πιπέρι
1/2 κ.γ ρίγανη
1/4 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ μουστάρδα σε σκόνη
1/4 κ.γ κόλιανδρο
1/4 κ.γ κύμινο
3 κ.σ λαδι
Μπορείτε επίσης να πάρετε ετοιμο μείγμα για γύρο
. Ζητάμε απο τον κρεοπώλη να μας κοψει τη σπάλα σε λεπτές φέτες.
Πλένουμε τις φέτες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.Ετοιμάζουμε το μείγμα σε ενα μπολάκι.
Προσθέτουμε τη μαρανάδα μας στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας,
προσθέτουμε το λάδι και τα αφήνουμέ για 3 ωρες ή ολη νυχτά.
Τοποθετούμε το μαριναρισμένο κρέας σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο
στους 200 βαθμους για 45 με 50 λεπτα. Βγάζουμε τις φέτες και με κοφτερό μαχαίρι
κόβουμε σε λεπτά φετάκια οπως ο γύρος. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και τζατζίκι ή κέτσαπ μουστάρδα.Αν τα μπαχαρικά σας φανούν υπερβολικά βάλτε λιγότερη ποσότητα ή αλλα της αρεσκείας σας!!!!!