Συνταγές
Πιρούνια και απόλαυση – αγαπημένο μαγειρευτό με χοιρινό και πράσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινές μπουκιές
1 κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια
3- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομματια
Μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1κ.γ κορν φλάουερ
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι πιπέρι λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τριγαρίζουμε το κρέας καλά από τις δύο μεριές. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τριγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα Όταν μαραθούν προσθέτουμε νεράκι και το κρέας μου αλάτι πιπέρι τον μαιντανό και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει .
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο βγάζουμε λίγο ζουμάκι το ανακατέυω με το λεμόνι και το κορν φλάουερ και το Ρίχνουμε στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού .Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει η σαλτσούλα.
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε αυγολέμονο
Νόστιμη συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Και επειδή είναι πάντα πολύ ωραίο να ανακαλύπτεις νόστιμες συνταγές, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την παρακάτω, η οποία υπόσχεται ότι θα σας ξετρελάνει.
Γύρος χοιρινός του Άκη
Υλικά
4-5 γύρους
1 ψαρονέφρι κομμένο σε λωρίδες
1 σκελ.σκόρδο
1/2 κρεμμύδι σε φέτες
ελαιόλαδο
ξύδι
ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο
1/2 κουταλιά μέλι
πίτες
πατάτες τηγανιτές
ντομάτα
κέτσαπ, μουστάρδα
Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μαρινάρουμε για τουλάχιστον 2 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ και ψήνουμε σε ένα τηγάνι χωρίς επιπλέον λάδι σε δυνατή φωτιά ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Ψήνουμε τις πίτες ή φτιάχνουμε δικές μας.
Βάζουμε σε κάθε πίτα κρέας, ντομάτα, πατάτες, κέτσαπ και μουστάρδα και τυλίγουμε.