Συνταγές
Γρήγορο και οικονομικό σνακ για το σχολείο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Venieri – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανιλίνη
40 γρ. λιωμένο βούτυρο
200 γρ. ξηρούς καρπούς (αλεσμένους)Εγώ χρησιμοποίησα αμύγδαλα αλλά΄φυσικά μπορείτε να βάλετε φουντούκια, καρύδια ή μίξη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το αυγό σε κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και μετά τους ξηρούς καρπούς.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε καλά και παντού το μείγμα που ετοιμάσαμε. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλο σφολιάτας και κόβουμε λωρίδες περίπου 2 εκατοστά.
Μετά κόβουμε και κατά πλάτος για να βγουν στην ουσία δύο “παρτίδες” ράβδοι, πάνω και κάτω. Παίρνουμε την κάθε λωρίδα και τη στριφογυρίζουμε ελαφρώς.
Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Όταν κρυώσουν μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.
Αλμυρή εκδοχή:
Βάζουμε λίγο τριμμένο κίτρινο(σκληρό) τυρί και κύμινο ανάμεσα στα φύλλα και πασπαλιζουμε πριν το ψήσιμο (κι αφού τα περάσουμε με λίγο αυγό) με χοντρό αλάτι και σουσάμι.
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Venieri – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.