Παγωτα
Γρήγορο και Εύκολο σπιτικό παγωτό με τραγανή γκοφρέτα σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
550 ml πλήρες γάλα
3 καψουλίτσες βανίλιας
4 κρόκοι αβγών
100 γρ. ζάχαρη άχνη
130-140 γρ. γκοφρέτα σοκολάτας [τύπου Caprice] ή άλλη της αρεσκείας σας κομμένες σε κομματάκια
80-100 γρ. σταγόνες σοκολάτας [προαιρετικά]
Για γαρνίρισμα: σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τις βανίλιες με τους κρόκους και τα 60 γρ. ζάχαρης άχνης μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε το μείγμα αβγών σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις πήξει το μείγμα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος το μείγμα και το αφήνουμε για 10-15΄στη κατάψυξη [να σφίξει λίγο όχι να καταψυχθεί].
Το βγάζουμε από τη κατάψυξη, το ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις γκοφρέτες κομμένες σε κομματάκια και τις σταγόνες σοκολάτας [προαιρετικά]. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά να ενσωματωθούν και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη για 3 τουλάχιστον ώρες πριν σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας
[προαιρετικά]
Αν σας αρέσει η μέντα προσθέστε 4-5 φρέσκα φυλλαράκια μέσα στο γάλα όσο το βράζετε. Αφαιρέστε τες μετά και το παγωτό σας θα έχει πάρει ένα υπέροχο άρωμα μέντας…