Πουλερικα
Γρήγορος και Ζουμερός Γύρος κοτόπουλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από το xrysessyntages.com
Υλικά (για 3-4 άτοµα)
6 µπούτια κοτόπουλου µε την πέτσα (χωρίς κόκκαλο),
πίτες κυπριακές ή ελληνικές.
Για τη µαρινάδα:
1 σκελίδα σκόρδο,
1/4 κρεµµύδι,
½ κουταλάκι πάπρικα,
½ κουταλάκι ρίγανη,
1 κουταλιά ξύδι,
½ φλ. ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι.
Για την τυροκαυτερή:
1 κοµµάτι (250γρ.) φέτα,
4 κουταλιές γιαούρτι,
1 πράσινη πιπεριά καυτερή,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
λίγο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί ή σε ένα φαρδύ σκεύος απλώνετε το κοτόπουλο. Στο µπολ ενός µπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά για την µαρινάδα και πολτοποιείτε.
Περιλούζετε το κοτόπουλο µε τη µαρινάδα. Ανακατεύετε απαλά µε τα χέρια έτσι ώστε η µαρινάδα να απλώσει σε όλα τα κοµµάτια του κοτόπουλου.
Καλύπτετε από πάνω µε µια µεµβράνη και αφήνετε στην άκρη για 15 λεπτά. Σε ζεστή σχάρα ή ραβδοειδές τηγάνι απλώνετε το κοτόπουλο µε την πέτσα προς τα κάτω. ∆εν γυρνάτε το κοτόπουλο µέχρι να περάσουν τουλάχιστον 4-5 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα έχουµε µια τραγανή κρούστα.
Γυρνάτε το κοτόπουλο και ψήνετε για ακόµα 4-5 λεπτά. Συνεχίζετε το ψήσιµο, γυρνώντας το κοτόπουλο ανά τακτά χρονιά διαστήματα. Αποσύρετε το κοτόπουλο, το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά και το ψιλοκόβετε.
Για την τυροκαυτερή: Στο µπολ ενός µπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά και τα µπλεντάρετε µέχρι να γίνουν µια βελούδινη κρέµα.
Ζεσταίνετε τις πίτες, βάζετε το κοτόπουλο, την τυροκαυτερή και σερβίρετε.
ΠΗΓΗ: xrysessyntages.com