Συνταγές
Γίγαντες με μπέικον στο φούρνο..! Μούρλια φαγητό λουκουμάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ένα πακέτο φασόλια γίγαντες
20 φέτες μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
Μία κουταλιά της σούπας πελτέ
Τρεις κουταλιές της σούπας σπιτική σάλτσα ή του εμπορίου.
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω τους γίγαντες στη χύτρα και τους ρίχνω μέσα στο ταψί… Ψιλοκόβω το μπέικον το κρεμμύδι και το σκόρδο…
Ρίχνω τις σάλτσες τον μαϊντανό αλάτι πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο από πάνω… Συμπληρώνω από το ζωμό που έχω βράσει τα φασόλια και βάζω στο φούρνο…
Ψήνω μέχρι να γίνει το φαγητό σε αντιστάσεις στους 220 βαθμούς… Αν χρειαστεί νεράκι συμπληρώνω από το ζωμό που έχω κρατήσει
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις γρήγορη πίτα με μπέικον
Υλικά
Για τη ζύμη
350 γραμμάρια αλεύρι
7 g μαγιά
60 ml ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
120 ml γάλακτος
Για την γέμιση
150 γραμμάρια τυρί
6-7 κομμάτια καπνιστού μπέικον
3-4 κουταλιές της σούπας τυρί cottage
Παρμεζάνα
κέτσαπ και ρίγανη
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη σε λίγο γάλα.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι και το αλάτι .
3. Προσθέστε την κρέμα, το λάδι και ανακατέψτε με το μείγμα της μαγιάς .
4. Ζυμώστε καλά και αφήστε τη ζύμη να διπλασιαστεί. Τοποθετείται τη ζύμη με ταψί No.26 .
5. Βάλτε τη ζύμη στο ταψί και τοποθετήστε τα κομμάτια τυριού γύρω γύρω από τη ζύμη ώστε να σχηματισθεί κόθρος. Στο κέντρο απλώνεται τη κέτσαπ και πασπαλίστε με ρίγανη.
6. Πάνω από τη κέτσαπ απλώστε το τυρί cottage και τοποθετήστε τις φέτες μπέικον. Προσθέτουμε λίγο παρμεζάνα και ρίγανη.
7. Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
8. Μόλις τα άκρα της ζύμης ψηθούν, λαδώνετε γύρω γύρω το κόθρο.