Συνταγές
Σούπα με λάχανο τουρσί, πατάτες και ρύζι ….. νοστιμότατη και χορταστική, ότι πρέπει γι’αυτό τον καιρό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
λάχανο τουρσί
Ζουμί από το λάχανο (βάζω μισό χυμό και μισό νερό)
πατάτες – 3 μεσαίου μεγέθους
2 χούφτες ρύζι (μου αρέσει Ναι είναι πιο πηχτή)
σέλινο
ελαιόλαδο
σολ
πάπρικα –
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ψιλοκομμένο λάχανο να βράσει (σε νερό και στο χυμό λάχανου) μαζί με 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη (την οποία αφού βράσει θα την πολτοποιήσω και θα την ξαναβάλουμε στη σούπα) κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι αλάτι αν θέλουμε και ελαιόλαδο
10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τις υπόλοιπες πατάτες κομμένες σε κύβους ρύζι και το σέλινο. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για γρήγορη και ιδανική συνταγή για Μανιτάρια γεμιστά με ρύζι
Υλικά:
6 τεμάχια μανιτάρια portobello
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά και καυτερή
Πιπέρι -αλάτι
1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
250 ml ντοματοχυμός
1/2 ματσάκι άνηθος
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το κάρυ.
Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε και ξεκινάμε να τα γεμίζουμε.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε ελάχιστο νερό στα σημεία που ακουμπούν.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου για 35-40 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά .