Συνταγές
Φανταστικό πάρα πολύ ωραίο μιλφέιγ.. και για τους πιο απαιτητικούς !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Χρειαζομαστε Σφολιατινια-Κρεμα-Σαντιγυ
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:
1 λιτρο γαλα φρεσκο,5 κ.σ.ζαχαρη,4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,2 κ.σ.γεματες αλευρι,1.βανιλια,50 γρ βουτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βγαζουμε λιγο γαλα σε ενα μπολ και διαλυουμε το κορν-αλευρι
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα να ζεσταθει μαζι με την ζαχαρη
Ριχνουμε το μιγμα και ανακατευουμε στο χσμηλο να δεσει
Την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα την βανιλια και το βουτυρο σε κομματακια
Αφηνουμε να λιωσει το βουτυρο μονο του και στην συνεχεια την ανακατευουμε διαρκως μεχρι να κρυωσει
Τελος αφου εχει κρυωσει καλα την αφρατευουμε με το μιξερ
Και αρχιναμε ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βαζουμε στο ταπερ.η ταψι η τσερκι στο πατο μια σειρα σφολιατινια!Ριχνουμε την μιση κρεμα!Πανω στην κρεμα ξανα σφολιατινια
Βαζουμε την υπολοιπη κρεμα και κλεινουμε με σφολιατινια
Κανουμε και την ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 300 γρ ζαχαρη αχνη και 2 κ.σ.γαλα φρεσκο
Την βαζουμε πανω στα σφολιατινια
Τελος τριβουμε για διακοσμηση σφολιατινια
Το βαζουμε στο ψυγειο ξεσκεπαστο
Καλο θα ειναι να φαγωθει τις 2 πρωτες μερες για να ειναι τραγανο
Οσο περνανε οι μερες μαλακωνει απο την υγρασια
Γινεται να γινει και ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ με σφολιατινια νηστισιμα,γαλα καρυδας
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για γρήγορη και εύκολη συνταγή για μπουκίτσες μιλφέιγ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “bigmamacooks“
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ
600 ml γάλα
1 αυγό
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός κουπ πατ σε σχήμα αστεριού, κόβουμε από το φύλλο μας αστεράκια. Βάζουμε τα αστεράκια μας σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
2.Χτυπάμε το αυγό μας με ελάχιστο νεράκι και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε όλα τα αστεράκια.
3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200° C για 25 έως 30 λεπτά. μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν όμορφα τα αστεράκια μας.
4.Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα μας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
5.Μόλις ψηθούν τα αστεράκια μας, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στη άκρη να ….
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : “bigmamacooks“