Πιτες
Γρήγορη και εύκολη σπιτική σφολιάτα!
Δεν υπάρχει…….. αυτή την τεχνική όταν την είδα ξετρελάθηκα…… τόσες σειρές φύλλων δε θα το πιστεύετε!!! Έχει γίνει η αγαπημένη μου τελευταία, κάντε πακετάκια και φυλάξτε την στην κατάψυξη. Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 2 αυγά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ, ξύδι 1 κ.γλ. ζάχαρη 2 κ.γλ. αλάτι 500 ml νερό χλιαρό 200 […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν υπάρχει…….. αυτή την τεχνική όταν την είδα ξετρελάθηκα…… τόσες σειρές φύλλων δε θα το πιστεύετε! Έχει γίνει η αγαπημένη μου τελευταία, κάντε πακετάκια και φυλάξτε την στην κατάψυξη.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
2 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ, ξύδι
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.γλ. αλάτι
500 ml νερό χλιαρό
200 γρ. βούτυρο lurpak ή άλλο βούτυρο κρύο από το ψυγείο, σχεδόν παγωμένο!
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε το βούτυρο σε 4 κομμάτια των 50 γρ. το παγώνουμε λίγο για να μπορούμε να το περάσουμε από τον χοντρό τρίφτη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη σε όσο μεγάλο φύλλο μπορούμε. Τρίβουμε το ένα κομμάτι βούτυρο και με το πλάστη τυλίγουμε το φύλλο κυλώντας τον επάνω στο βούτυρο.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε και χωρίζουμε τη ζύμη κατά μήκος του πλάστη, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία και προσεκτικά διαχωρίζουμε τη ζύμη.
Διπλώνουμε τη ζύμη στο κέντρο από δεξιά και μετά από αριστερά κλίνουμε επάνωΚάνουμε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.
Σε αυτή τη φάση τυλίγουμε τις σφολιάτες σε μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν μέχρι να τις ανοίξουμε σε φύλλο ή τις βάζουμε στην κατάψυξη για να τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Μπορούμε να κάνουμε στριφτάρια με ότι γέμιση θέλουμε ή πίτες με φύλλο πάνω κάτω.