Συνταγές
Πεντανόστιμο κοτόπουλο με πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
8 μπούτια κοτόπουλου φιλέτα, 4 πιπεριές πράσινες και κόκκινες, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο , 1 σκελίδα σκόρδου σε φετεκια, 4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, 1 κγ ρίγανη, 1 φλ λευκό κρασί , 5 κσ ελαιόλαδο , μπολικο μαϊντανό ψιλοκομμένο , αλάτι και πιπέρι!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα σπόρια τις πιπεριές, τις κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες (3-4 καθεμία).
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Λίγο πριν ολοκληρωθεί αυτό προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2′ να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τότε τη ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 1.15′-1.30′ ώρα περίπου. Ανακατεύουμε προσεκτικά 2-3 φορές και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Προς το τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 15′ πριν σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για γρήγορη και ελαφριά Kαλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο και pesto βασιλικού.
Yλικά:
1 στήθος κοτόπουλο
1 σκελίδα σκόρδο
10 ντοματίνια
1 pesto βασιλικού
1 κουτί μακαρόνια φιογκάκια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Ψήνετε σε grill το κοτόπουλο αφού το πασπαλίσετε με αλάτι και πιπέρι. Μόλις ψηθεί καλά τρίβετε πάνω του το σκόρδο για να πάρει άρωμα και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες.
Παράλληλα βράζετε τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε. Στη συνέχεια τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτοντας το κοτόπουλο και περιχύνετε με την σάλτσα pesto ανακατεύοντας καλά όσο είναι ζεστά. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τα ντοματίνια και ρίχνετε τριμμένη παρμεζάνα.