Συνταγές
Γρήγορα εύκολα και πολύ νόστιμα Corn dogs για μικρούς και μεγάλους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 3/4 φλ αλεύρι καλαμποκιού
1 3/4 φλ αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό αλάτι
2 αυγά
1 1/2 φλ γάλα
1 κ.γ μπεικιν παουντερ
10-12 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα στη μεση
Ξυλάκια για σουβλάκια
Λάδι ελαφρυ για τηγάνισμα
Κετσαπ – μουσταρδα για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μπασίνα βάζουμε τα δύο είδη αλευριού καί κάνουμε στο κέντρο μία λακουβιτσα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη το αλάτι, τα αβγά, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα χυλό παχύρευστο που να πέφτει με λίγη δυσκολία από το σύρμα.
Μοιράζουμε σε δύο μεγάλα ποτήρια το χυλό.
Περνάμε τα λουκάνικα σε καλαμάκια και βάζουμε το λάδι να κάψει.
Αφού κάψει αρκετά το λάδι βουτάμε ένα ένα τα λουκάνικα στο χυλό και τα τηγανίζουμε.
Όταν βουτάμε τα λουκάνικα στο λάδι αρχικά τα γυρίζουμε σιγά σιγά από τα ξυλάκια τους για να φουσκώσουν και να κρατήσουν ωραία το σχήμα τους και να κάνει αυτή τη χρυσαφένια κρουστα
Δεν χρειάζεται να να βάλουμε σε χαρτί κουζίνας καθώς δεν τραβάνε καθόλου λάδι.
Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.