Συνταγές
Ένα υπέροχο ελαφρύ και εύκολο λαδερό φαγητό με ζαρζαβατικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Είναι πεντανόστιμο φαγητό!! Αν θέλεις προσθέτεις στο τέλος του μαγειρέματος λίγη φέτα ανακατεμένη με γαλοτύρι.Το απογειώνει!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
-500 γρ. βλήτα χωρίς τα κοτσάνια
-1 πατάτα μέτρια καθαρισμένη, κομμένη
-2 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα
-1 μικρό κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 μικρό κρασοπότηρο ελαιόλαδο
-1 λεμόνι στημένο
-αλάτι, πιπέρι μαύρο, μαιντανό ψιλοκομμένο
-1 ποτήρι μεγάλο νερό για να βράσουν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία κατσαρόλα ή άλλο σκεύος στην κουζίνα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και κατόπιν το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαιντανό.
Οταν τσιγαριστούν, προσθέτουμε την πατάτα και μετά από λίγο βάζουμε τα βλήτα.
Ανακατεύουμε ελαφρώς, προσθέτουμε τα κολοκύθια και ένα ποτήρι νερό.
Αφού αλατοπιπερώσουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.
Μπορούμε να προσθέσουμε ντοματάκια και χυμό από λεμόνι.
Πολύ ωραία ιδέα ο συνδυασμός πατάτας, κολοκυθάκι μαζί με βλητα.. και το καλοκαίρι αυτά τα φαγητό με ζαρζαβατικά μας αρέσουν πολύ και κρύα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “φαγητό με ζαρζαβατικά” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Γουλαχλια – δεν υπάρχει πιο νόστιμο φαγητό από τα σπιτικά ζυμαρικά.
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι γοχ.
3 αυγά
1 κτγ. αλάτι
Μισό κτγ. ξύδι
100 γρ. χλιαρό νερο
Ζύμη σφιχτή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνω και αφήνω 1 ώρα για ξεκούραση
Γέμιση
400 γρ. ανθότυρο
100 γρ. κεφαλοτύρι
1 αυγό
2 κτσ. γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε φύλλο, κόβω με κουπάτ, γεμίζουμε, τα βάζουμε σε ένα δίσκο στην κατάψυξη να παγώσουν.
Μετά τα τοποθετούμε σε σακουλάκι, όταν θέλουμε να τα ψήσουμε βράζουμε νερό με αλάτι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Όταν ανέβουν ψηλά είναι έτοιμα, καίμε και φρέσκο αγελαδινό βούτυρο και ρίχνουμε από πάνω.
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.