Συνταγές
Νοστιμότατο το κρέας, λουκούμι έγινε – αρνί στη λαδόκολλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μπορείτε να πάρετε από όποια μεριά θέλετε και ότι ποσότητα θέλετε
Γίνεται με παϊδάκια με μπούτι με χεράκι
Υλικά – εκτέλεση
Σκόρδο… σκόνη σκόρδου… ρίγανη ..αλάτι ..πιπέρι.. σάλτσα…. Καρφώνεται δύο με τρεις σκελίδες σκόρδο ενδιάμεσα στο κρέας… Αλείφετε αυτό με σκόνη σκόρδου ρίγανη αλάτι και Πιπέρι
Παίρνετε τρεις με τέσσερις κουταλιές σάλτσα είτε pummaro είτε σπιτική αλείφετε το αρνί με αυτό…
αν έχετε μπόλια τη ρίχνετε από πάνω αν όχι δεν πειράζει… Τυλίγετε το αρνί μέσα σε λαδόκολλα το δένετε με σπάγκο και το βάζετε όπως είναι στο ταψί και το ψήνετε στους 220 βαθμούς σε αέρα αντιστάσεις σύμφωνα με την ποσότητα που έχετε αλλά σίγουρα θα χρειαστείτε πάνω από μιάμιση ώρα
Ανοίγετε τη λαδόκολλα σπάτε το κρέας και σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές.. θα έχει γίνει λουκούμι με πολύ ξεροψημένη πέτσα και με μια ιδιαίτερη γεύση που θα του έχει χαρίζει η σάλτσα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πώς να ξεπαγώσετε με ασφάλεια το κρέας;
Τα μεγάλα τεμάχια κατεψυγμένου κρέατος και πουλερικών πρέπει να ξεπαγώσουν πριν από το μαγείρεμα. Το ξεπάγωμα πρέπει να γίνεται μέσα στο ψυγείο στους 4°C για να παρεμποδιστεί η ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων. Και ο χρόνος που χρειάζεται είναι τουλάχιστον 24 ώρες.
Αν υπάρχει ανάγκη για άμεσο μαγείρεμα και πάλι το κρέας πρέπει να ξεπαγώνει. Σε έκτακτες μόνο περιπτώσεις, τοποθετείστε το κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό χωρίς να το βγάλετει από τη συσκευασία.
Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φούρνο μικροκυμάτων.Αν το κρέας δεν ξεπαγώσει καλά, χρειάζεται επιπλέον μαγείρεμα και οπωσδήποτε το κέντρο του τεμαχίου να φθάσει τουλάχιστον τους 71°C.
Μικρά τεμάχια κρέατος, όπως μπριζόλες και παϊδάκια, μπορούν να τηγανιστούν ή να ψηθούν στο γκριλ απ” ευθείας.
Τρόφιμα που ξεπάγωσαν δεν πρέπει να τα ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Αν για κάποιο λόγο δεν τα μαγειρέψετε αμέσως, μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι και 48 ώρες.