Συνταγές
Αφράτη κρέμα με φρέσκες φράουλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2 dream Topping – σαν το GARNI
2 φρέσκιες κρέμες 200 ml
2 ποτήρια γάλα (όχι τέρμα γεμάτο)
6-7 κουταλιες ζάχαρη άχνη
1,3/4 πακέτα μπισκότα Morning Coffee ή Πτι -Μπερ
γέμιση φρούτου φράουλας (strawberry fruit filling).
300γρ.φρέσκες φράουλες
σιρόπι φράουλας
αμύγδαλα σπασμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τις dream topping με το γάλα για 5 λεπτά στην δυνατή ταχύτητας Προσθέτουμε τις φρέσκες κρέμες και την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε ακόμη 1-2 λεπτα.
Βάζουμε τα μπισκότα στο γάλα να μουσκέψου και τα απλώνουμε στο παιρεξ,λίγα αμύγδαλα ,φράουλες κομμένες και σιρόπι φράουλας .Βάζουμε την μισή κρέμα.
Μετά πάλι μπισκότα ,λίγες φράουλες,αμύγδαλα ,σιρόπι φράουλας και μετά την υπόλοιπη κρέμα. Σπάζομε 8 μπισκότα και σχηματίζουμε τετράγωνα.
Στολίζουμε με τις φρέσκες φράουλες, τη γέμιση φρούτου φράουλα και σιρόπι φράουλας Είναι πολύ ωραία και γίνεται γρήγορα.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Γλύκισμα με φράουλες και μερέντα. Σούπερ γλυκάκι !
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Υλικά για 5 ποτήρια:
1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα
100γρ λιωμένο βούτυρο
1 κεσεδακι φράουλες
1 μεσαία μερέντα
1 ερμολ από το ψυγείο
1 σφηνάκι γάλα φρέσκο
Λίγη σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μουλτι σπάμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο…τα βάζουμε στη βάση του ποτηριού μας!!!
Από πάνω ριχνουμε από μια κουταλιά μεγάλη μερέντα και τις φράουλες σε φέτες…
Χτυπάμε την ερμολ να αφρατέψει και μετά από 7 λεπτά προσθέτουμε το γάλα και την υπόλοιπη μερέντα…μοιραζουμε το μείγμα μας στα ποτήρια μας!!Διακοσμούμε με τρίμμα σοκολάτας κουβερτούρας γάλακτος!!
Βαζουμε για 2 με 3 ώρες στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.