Συνταγές
Γλυκό του κουταλιού σταφύλι με ωραίο δέσιμο και απίστευτο χρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Δεμερτζή – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”
Υπέροχο γλυκό της εποχής με λαμπερό χρώμα. Η προσθήκη αρμπαρόριζας είναι προαιρετική. Ταιριάζει με τα αρώματα του σταφυλιού και αξίζει να το δοκιμάσετε!
Υλικά
1 κιλό σταφύλια (ζυγίζουμε τι ρώγες)
700 γρ. ζάχαρη*
350 ml νερό
½ λεμόνι, χυμός
Εκτέλεση
Βγάζουμε τις ρώγες από τα τσαμπιά και αφαιρούμε προσεκτικά τις φλούδες, πράγμα που όμως δεν είναι απαραίτητο αν το σταφύλι είναι λεπτόφλουδο.
Με χοντρή βελόνα, πολύ προσεκτικά ώστε να μη σπάσουν οι ρώγες, αφαιρούμε τα κουκούτσια. Εναλλακτικά, χωρίς να βγάλουμε τις φλούδες, ρίχνουμε τις ρώγες σε ασβεστόνερο για 3-4 ώρες και κατόπιν τις ξεπλένουμε πολλές φορές με μπόλικο Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σουλτανίνα.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και, μόλις δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε τις ρώγες και αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά, ενώ ξαφρίζουμε το γλυκό.
Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ανάποδα.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Δεμερτζή – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”