Συνταγές
Γλυκό του κουταλιού με τρυφερά φιρίκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
1.500 γρ φιρίκια μέτρια 28 κομμάτια
1 κιλό ζαχαρη
1/2 κούπα χυμό λεμόνι
1 κ σουπας γεμάτη αλάτι
8-10 γαρυφαλα
50-60 μυγδαλα ασπρισμένα
2 κ σουπας γεμάτες γλυκόζη
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπωλ εβαλα 5 κούπες νερό τον χυμό λεμονιου και το αλάτι ανακάτωσα να λιώσει το αλάτι.
Καθάρισα τα φιρίκια και με το εργαλείο έβγαλα τους σπορους και τον πύρινα.
Με οδοντογλυφίδα τρύπισα εδω κι εκεί το κάθε φιρικι και το εβαλα στο νερό.
Οταν καθαρίστηκαν και τρυπιθικαν ολα τα σκεπασα με ενα πιάτο ωςτε τα φιρίκια ναναι ολα κατω απο το νερο.
Τα αφηςα για 30 λεπτά.
Μέτρησα το 1 κιλό χαχαρη με ποτηρι ηταν 4 ποτήρια ετσι εβαλα και 4 ποτήρια νερό τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Και προσθεςα 4-5 σταγόνες κίτρινο χρωμα ζαχαροπλαςτικης
Ξέβγαλα καλα τα φιρίκια και πριν πάρει βράση το σιρόπι εβαλα τα φιρίκια, τα αφηςα να πάρουν βράση και χαμήλωσα τη φωτιά να βράσουν για 20 λεπτά.
Έσβησα τη φωτιά σκεπασα την κατσαρόλα και την αφηςα για 24 ωρες.
Την αλλη μερα έβγαλα με προσοχη τα φιρίκια και εβαλα το σιρόπι με τα γαρυφαλα, 2 κ σουπας γεμάτες γλυκόζη και βανίλια να βράσει και να μισοδέσει,
εβαλα με προσοχη τα φιρίκια να δέσει το σιρόπι. Το δοκίμαζα κάθε τοσο αφου Έβρασαν 15 λεπτά το έσβησα και αφήσα 2 ωρες για να δω πως ηταν το σιρόπι.
Το εβαλα παλι στη φωτιά για 10 λεπτά αφου πήραν βράση, μέχρι το σιρόπι να ‘στεκει’. Έσβησα τη φωτιά και έριξα τα αμύγδαλα (εβαλα νυχάκι).
Γέμισα τα βάζα αφου τα έπλυνα με καφτή σαπουνάδα και τα εβαλα στον φουρνο με σιγανή φωτιά να στεγνώσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”