Γλυκα
Γλυκό σοκολάτας με μπισκότα και Nutella!
ΥΛΙΚΑ 2/3 του φλιτζανιού γάλα πλήρες 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη 4 κρόκοι αβγών 2 κ.σ. κορνφλαουερ 200 γρ. Nutella 2 κ.σ. λικέρ φουντούκι (ή άλλο της αρεσκείας σας) 2 πακέτα μπισκότα με γεύση σοκολάτα Εκτέλεση 1.Παίρνετε ένα ταψί 22-24 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με ένα […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
2/3 του φλιτζανιού γάλα πλήρες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 κρόκοι αβγών
2 κ.σ. κορνφλαουερ
200 γρ. Nutella
2 κ.σ. λικέρ φουντούκι (ή άλλο της αρεσκείας σας)
2 πακέτα μπισκότα με γεύση σοκολάτα
Εκτέλεση
1.Παίρνετε ένα ταψί 22-24 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με ένα λαδόχαρτο (φροντίστε να προεξέχει από το ταψί γύρω γύρω για να ξεφορμάρετε το γλυκό σας εύκολα).
2.Αφήστε το στην άκρη.
3.Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
4.Σε μπολ βάζετε τους κρόκους αβγών, την υπόλοιπη μισή ζάχαρη και το κορν φλάουερ και χτυπήστε τα καλά να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια λεία κρέμα.
5.Σταδιακά προσθέτετε μέσα στα αβγά λίγο λίγο το μείγμα με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
6.Συνεχίστε να προσθέτετε το γάλα στα αβγά σταδιακά και στο τέλος βάζετε όλο το μείγμα πίσω στη κατσαρόλα.
7.Βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, και όταν αρχίσει να βράζει και πήξει η κρέμα αφήστε 15 δευτερόλεπτα, κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήνετε για 3-5′.
8.Τέλος προσθέτετε και τη Nutella με το λικέρ και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
9.Παίρνετε το ταψί και στρώνετε στη βάση μπισκότα και μια στρώση από το μείγμα.
10.Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία στρώσεις μπισκότων μείγματος Nutella, φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι μείγμα με Nutella.
11.Το βάζετε στο ψυγείο (ή στη κατάψυξη για 3 ώρες) να παγώσει, το βγάζετε, το ξεφορμάρετε,το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodmaniacs