Συνταγές
Αγαπημένο μους ανανάς – Πολύ ωραίο δροσερό γλυκάκι!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ενα δροσερό γλυκό, ιδανικό μετά από κάθε γεύμα. Ιδιαίτερα δροσιστικό και χωνευτικό.
2 κονσέρβες ανανά (μεσαίες)
2 garni-2 ποτηρια γαλα (τα χτυπάμε μαζί) – 1 κουτι 2 φακελακια
4 γιαουρτια στραγγιστο (τα μικρα)
2 φακ.ζελε ανανά
2 ποτηρια νερο
2ποτ.ζουμι απο τον ανανα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε το ζελέ σε δύο ποτήρια ζεστό νερό και δυο ποτήρια απ το ζουμι του ανανα (κρύο) .
Αφηνουμε στην ακρη να γινει η συσταση του σαν μελι.Κοβουμε τον ανανα σε μικρα κομματακια.
Χτυπαμε το garni με το γαλα να γίνει σαντιγυ ανεκατευουμε με το γιαουρτι το ζελε και τα κομματια ανανα .
Βαζουμε στο ψυγειο να πηξει
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Γλυκό Σε Βάζο: Μους Γιαουρτιού Με Φράουλες
Υλικά:
2 φλυτζ. φράουλες, κομμένες στα 4
1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
2 φλυτζ. γιαούρτι
2 κ. σ. μέλι
½ φλυτζ. μούσλι
Λίγη μέντα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Ανακάτεψε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
3. Άπλωσε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάλε τις φράουλες. Ψήσε για 12-15 λεπτά, μέχρι να βγάλουν λίγα από τα ζουμιά τους αλλά να μην μαλακώσουν εντελώς. Βάλε τις φράουλες μαζί με τον χυμό τους σε ένα μπολ.
4. Ανακάτεψε το γιαούρτι με το μέλι σε ένα μπολ.
5. Ξεκίνα να στήνεις το γλυκό σου στο βαζάκι. Βάλε μία στρώση γιαούρτι. Στη συνέχεια, 2-3 κουταλιές φράουλες και από πάνω 1-2 κουταλιές μούσλι. Συνέχισε, μέχρι να γεμίσει το βαζάκι. Η τελευταία στρώση του γλυκού σου πρέπει να είναι φράουλες.
6. Πασπάλισε με λίγο μούσλι και λίγη μέντα.
Μπες στο www.misswebbie.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές !