Γλυκα
Γλυκό περγαμόντο, πεντανόστιμο και σούπερ αρωματικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιάννης Αραμπατζής – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”.
Υλικά
3 μεγάλα περγαμόντα
1 κιλό ζάχαρη
4 κούπες του καφέ νερό
Χυμός από 1-2 λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε και τρίβουμε τα περγαμόντα στο ψιλό μέρος του τρίφτη
Κόβουμε τις κορυφές και χαράσσουμε στη μέση ή στα 4 κομμάτια ,ανάλογα το μέγεθος,και τα ξεφλουδίζουμε με προσοχή.
Κάνουμε ρολάκια τις φλούδες ή σε μεγάλα κομμάτια και τα περνάμε σε ξύλο για σουβλάκια
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μαλακώσουν
Μόλις περάσει το μισάωρο τραβάμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα περγαμόντα σε σουρωτήρι .
Αν οι φλούδες έχουν μαλακώσει συνεχίζουμε τη διαδικασία ,αλλιώς επαναλαμβάνουμε ακόμα μία φορά για 10 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τα κομμάτια από τα ξυλάκια τα πιέζουμε λίγο να στραγγίξουν και τ αφήνουμε στο σουρωτήρι .
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά.
Ρίχνουμε τα στραγγισμένα περγαμόντα μέσα στο σιρόπι και τ αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε για 24 ώρες
Την επόμενη ξανά βράζουμε πάλι σε μέτρια θερμοκρασία το γλυκό μας ,ώσπου να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια,αφήνουμε να πάρει τρεις με τέσσερις βράσεις και σβήνουμε το μάτι.
Όταν σταματήσει να κοχλάζει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν
Η Συνταγή είναι από κ. Γιάννης Αραμπατζής – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”.