Συνταγές
Γλυκό Νερατζάκι! Απλά τέλειο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ευωδιαστο,μαλακό,νοστιμότατο!!!
Ιδανικό για να συνοδέψει το καφεδακι μας…και για γαρνιτούρα να “απογειωσει” το παγωτό η το γιαούρτι μας!!!
ΥΛΙΚΑ:
20- 25 μέτρια νεραντζακια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βράζουμε για 10 λεπτά από την ώρα που κοχλάζει το νερό…τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε και τα τρυπάμε με σουβλί δυο φορές σταυρωτά .
Στη συνέχεια τα βράζουμε αλλά τρία νερά να μαλακώσουν πολύ καλά ( να πιέζονται με το δάχτυλο).
Μόλις κλείσουμε τη φωτιά στο τελευταίο νερό ρίχνουμε 1/3 κ γλ γαλαζόπετρα για 15 λεπτά ( προαιρετικά) και μετά τα ξεπλένουμε καλά.
Κατόπιν τα βάζω σε κουβά με νερό για 8-10 μέρες που το αλλάζω πρωί – βράδυ, για να ξεπρικρίσουν.
Μόλις γίνει αυτό…βάζω ένα κιλό ζάχαρη με τρία ποτήρια νερό να δέσει, ρίχνω μια πρέζα αλάτι. Στραγγίζω τα νεραντζάκια και τα ρίχνω στο σιρόπι να βράζουν για 5 λ.
Μετά από 12 ώρες ξαναδένω το σιρόπι και προς στο τέλος ρίχνω δυο κουτ σούπας λεμόνι.
Αφήνω να κρυώσει και το μεταφέρω σε βάζα γυάλινα.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.