Γλυκα
Γλυκό με Μήλα, Καρύδια και Λικέρ. Η καλύτερη συνταγή για Apple Crisp που έχετε δοκιμάσει
Υλικά 5 φλυτζάνια ξεφλουδισμένα μήλα κομμένα σε φέτες Μισό κουταλάκι κανέλα 1 κουταλάκι τριμμένη φλούδα λεμονιού 1 κουταλάκι τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού Κρέμα σαντιγύ ή παγωτό για συνοδευτικό 50 ml Grand Marnier 50 ml Amareto 3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη 1/4 του φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη 3/4 του φλυτζανιού αλεύρι 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι Μισό φλυτζάνι βούτυρο 3/4 […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
Αυτή εδώ είναι η αυθεντική αμερικάνικη συνταγή για να φτιάξετε ένα εκπληκτικό γλυκό με μήλα, καρύδια και λικέρ. Συνήθως το λένε Apple Crisp ή Walnut Apple Crisp. Στην Ευρώπη, μπορεί να το πετύχετε ως Ταζ Μαχάλ (με σαφράν), αν και δεν έχει καμία σχέση.
Οπως και να έχει, δοκιμάστε το γλυκάκι αυτό και θα ξετρελαθείτε! Συνοδεύεται με σαντιγύ ή παγωτό. Δείτε τη συνταγή.
Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σε φέτες.
Βάλτε τις φέτες των μήλων σε ένα μικρό ταψί.
Περιχύστε με την κανέλα, τη φλούδα του λεμονιού και του πορτοκαλιού καθώς και τα λικέρ.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμείξτε τις ζάχαρες, το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο. Χτυπήστε με το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέστε στο μπωλ και τα καρύδια σε κομματάκια.
Περιχύστε το μείγμα πάνω στα μήλα που έχετε στο ταψί.
Ψήστε το γλυκό σε προθερμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν το πάνω μέρος έχει πάρει ένα ελαφρό καφέ χρώμα ή όταν τα μήλα γίνουν μαλακά και τρυπιούνται εύκολα.
Σερβίρετε το γλυκό ζεστό, με κρέμα σαντιγύ ή παγωτό βανίλια.
Συμβουλές
Προσέξτε όταν τρίβετε το λεμόνι και το πορτοκάλι, να πάρετε μόνο το εξωτερικό μέρος της φλούδας και όχι τη σάρκα που είναι πιο πικρή. Θέλουμε τη φλούδα του λεμονιού και του πορτοκαλιού μόνο για το άρωμα τους.
Αν δεν έχετε Grand Marnier ή Amaretto, μπορείτε να βάλετε ό,τι λικέρ θέλετε. Εμείς δοκιμάσαμε με ελληνικό λικέρ κεράσι και ένα ιταλικό Disaronno…
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : supersyntages