Συνταγές
Το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ό,τι πρέπει για καθημερινή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πακέτα σαβαγιάρ
3 μορφατ
2 ζαχαρούχα
4 κ.σ.μερέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βούτηξουμε τα σαβαγιάρ σε γάλα και χυμό πορτοκαλιού,τα έστρωσα στο πυρέξ.
Χτύπησα με το μίξερ τις μόρφατ με τα ζαχαρούχα, τις χώρισουμε σε δυό λεκανες και ριξουμε την μερέντα στο ενα μίγμα.
Στρωσουμε πανω απο τα μπισκότα την σοκολατένια κρέμα, μετα αλλη μια στρώση σαβαγιαρ
τέλος απλωσουμε την λευκη κρεμα και στόλισα με λιγη απο την καφε
Τωρα στο ψυγείο γρήγορα
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για γλυκό με κρέμα και μπισκότα πτι Μπερ !
Η Συνταγή είναι της κ. Kiriaki Glyka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα πτι Μπερ
Κρέμα
1 1/2 δόση κρέμας άνθος αραβοσίτου όπως το λέει η συσκευασία…δηλ.1 λίτρο γάλα…9 κ.σ.ανθος(80γρ.)…9 κ.σ.ζαχαρη (110 γρ.)….
Βάζουμε τα 2/3 από γάλα μαζί με ζάχαρη σε κατσαρόλα να ζεσταθεί στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το άνθος και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να πάρει βράση..
Γλάσο
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
3 κ.σ.κοφτες άνθος
2 κ.σ.γεματες κακαο
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και το βάζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει… Προσοχή γιατί πήζει από την μια στιγμή στην άλλη…
Στρώνουμε μπισκότα σε ένα ταψάκι. Βάζουμε την μισή κρέμα ..ξανά μπισκότα.. κρέμα…και πάλι μπισκότα. Το αφήνουμε να κρυώσει ή το βάζουμε στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε και ρίχνουμε το γλάσο. Το βάζουμε ψυγείο να κρυώσει καλά. Το κόβουμε όσο είναι το μπισκότο
*Εγώ το έβαλα σε τάπερ 32×22
Η Συνταγή είναι της κ. Kiriaki Glyka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.