Συνταγές
Γλυκό μαύρο δαμάσκηνο με ωραίο χρώμα και πετυχημένο δέσιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Στελλα Βουτσα – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”
Αυτό το γλυκό το κάνεις Αύγουστο .
Το δαμάσκηνο είναι ένα γλυκό που κρατάει μέχρι και δύο χρόνια!
Υλικά
κάθε ενα κιλό δαμασκηνα
ένα κιλό ζάχαρη
δυο ποτήρια νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε τα κουκούτσια και μετά τα ξεφλουδίζουμε. Τα βάζουμε 3 ώρες στον ασβέστη να γίνουν σκληρα μετά τα πλένουμε πολλά νερά και τα βάζουμε 1 ώρα σε νερό με λεμόνι .
Τα στραγγίζουμε και βάζουμε μέσα σε κάθε δαμάσκηνο ένα άσπρο αμυγδαλο. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα,βράζουμε ώσπου να γυαλίσουν…αυτή τη φορά τα έβρασα Μια μιση ώρα (εξαρτάτε πόσο μεγάλα ,πόσο άγουρα, κλπ)
Την άλλη μέρα προσθέτω αμπαρόριζα, βράζω να δεσειτο γλυκό προς το τέλος προσθέτω το λεμονι.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και μια κουταλιά γλυκόζη αυτό αν το δέσιμο του δεν μας ικανοποιεί .για να δούμε ότι το γλυκό μας έδεσε βγάζουμε στο πιατάκι αφήνουμε λίγο κρυώσει αν το σιρόπι δεν κυλάει αλλά είναι τεμπέλικο και κυλάει αργα έδεσε το γλυκό.
Η Συνταγή είναι από κ. Στελλα Βουτσα – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”