Γλυκα
Γλυκό κουταλιού καρπούζι !!!
Η Συνταγή είναι της κ. Vaso Lontou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Υλικά και εκτέλεση 1200 γραμμάρια καρπούζι καθαρισμένο. Το βάζουμε στο νερό με λεμόνι ή ξινό και το αφήνουμε 2 ώρες. Το ξεπλένουμε καλά και το βράζουμε πέντε λεπτά, με 2 ποτήρια νερό, Το σουρώνουμε να φύγουν τα νερά καλά και το βάζουμε στην […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Vaso Lontou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά και εκτέλεση
1200 γραμμάρια καρπούζι καθαρισμένο. Το βάζουμε στο νερό με λεμόνι ή ξινό και το αφήνουμε 2 ώρες. Το ξεπλένουμε καλά και το βράζουμε πέντε λεπτά, με 2 ποτήρια νερό,
Το σουρώνουμε να φύγουν τα νερά καλά και το βάζουμε στην κατσαρόλα με ζάχαρη 1200 γραμμάρια και 2 ποτήρια νερό και το βράζουμε για ένα τέταρτο.
Το σβήνουμε και το αφήνουμε την άλλη μέρα συνεχίζουμε το βράσιμο περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι. Προσθέτουμε 2 βανίλιες λίγο χυμό λεμόνι και αν έχετε αρμπαρόριζα τρία φύλα.
Η Συνταγή είναι της κ. Vaso Lontou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.