Γλυκα
Γλυκός πειρασμός από τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα – Λαχταριστή grande τούρτα με μους σοκολάτας…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ:
Για την βάση:
Αμύγδαλα τριμμένα – 50 γρ.
Αλεύρι για κάθε χρήση – 100 γρ.
Βούτυρο – 80 γρ.
Καστανή ζάχαρη – 80 γρ.
Αντικολλητικό χαρτί
Για την μους σοκολάτας:
Κουβερτούρα – 400 γρ.
Κρέμα γάλακτος – 750 ml
Λικέρ καφέ ή ρούμι – 50 ml
Γλυκόζη – 3 κουτ. σούπας
Για την επικάλυψη:
Φύλλα ζελατίνης των 2 γρ. το κάθε ένα – 5
Ζάχαρη – 200 γρ.
Νερό – 100 ml
Κακάο ΜΠΑΧΑΡ – 70 γρ.
Κρέμα γάλακτος – 70 ml
Κουβερτούρα – 50 γρ.
Σοκολατένια τρούφα για την διακόσμηση – 100 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την βάση:
Κόψτε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και βάλτε το σε ένα μπολ με το αλεύρι, τα αμύγδαλα και την ζάχαρη. Δουλέψτε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Αδειάστε σε ένα ταψί επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 180ο C για 20 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.
Για την μους σοκολάτας:
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί. Προσθέστε στην κουβερτούρα το λικέρ και την γλυκόζη και μετά την σαντιγί και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.
Για την επικάλυψη:
Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό. Βάλτε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό, την κρέμα γάλακτος, το κακάο και την κουβερτούρα. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάστε από την φωτιά και ρίξτε την ζελατίνη, ανακατέψτε και αφήστε το γλάσο να κρυώσει.
Βάλτε το τραγανό μείγμα σαν βάση σε ένα τσέρκι, αδειάστε την μους σοκολάτας και στρώστε την επιφάνεια. Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο να δέσει και μετά καλύψτε με το γλάσο. Γαρνίρετε με την σοκολατένια τρούφα.