Συνταγές
Γλυκός θάνατος από τσουρέκι που περίσσεψε – Εκπληκτική ιδέα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.
Υλικά :
1 λίτρο γάλα φρέσκο
2 φλιτζ. Ζάχαρη
5 Αβγά μόνο τους κρόκους
2 βανίλιες
1 βιτάμ μικρό
1 ποτηράκι κρασιού Κονιάκ
6 κουτ. γλυκ. Κορν φλάουρ
Διακόσμηση:
Σαντιγί
2 σακουλάκια Maltesers Σοκολατένιες μπαλίτσες
Υλικά για Σιρόπι :
650 γραμ. ζάχαρη
1,5 ποτήρια νερού, νερό
Βάση :
1 τσουρέκι μπαγιάτικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τον αβγοδάρτη ανακατεύω καλά, τα αβγά (μόνο τους κρόκους), τις βανίλιες, το κορν φλάουρ και το κονιάκ.
Σε κατσαρόλα, βάζω να ζεσταθεί το γάλα και ρίχνω την ζάχαρη να λιώσει.
Ρίχνω σιγά σιγά και το μείγμα των αβγών, αλλά προσοχή μην βράζει το γάλα ….
Ανακατεύω καλά και συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα μου.
Μόλις αρχίσει και πήζει, προσθέτω και το βούτυρο.
Όταν πήξει καλά η κρέμα μου κατεβάζω από την φωτιά και αφήνω να κρυώσει.
Σε κατσαρολάκι βράζω την ζάχαρη με το νερό για 10΄να γίνει σιρόπι.
Κόβω το τσουρέκι σε φέτες 1 εκατοστού και υπολογίζω ότι θα χρειαστώ να κάνω 2 στρώσεις στο πυρέξ μου.
Σε πυρέξ ή ταψί … στρώνω το τσουρέκι, σαν βάση και από πάνω ρίχνω το σιρόπι με κουτάλα …. ώσπου να υγροποιηθεί όλο, όχι όμως να λιώσει.
Πασπαλίζω με κανέλα …. εγώ βάζω μπόλικη.
Ρίχνω την μισή κρέμα, πάνω από το τσουρέκι και ξανά στρώνω το υπόλοιπο τσουρέκι , αφού το έχω υγροποιήσει, με το σιρόπι που μου είχε μείνει …..
Προσοχή μην είναι πολύ ….δεν θέλω να κολυμπάει το τσουρέκι !!!
Πασπαλίζω πάλι με κανέλα και προσθέτω και την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεί και να πήξει καλά, η κρέμα μου.
Έχω έτοιμη την σαντιγί μου στο ψυγείο και διακοσμώ, με ρομβοειδές γραμμές και βάζω ενδιάμεσα, μια σοκολατένια μπαλίτσα …..και …. απολαμβάνωωω !!!
και ναι είναι 2 τα ταψιά !!!
Η Συνταγή είναι της κ. Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.