Συνταγές
Υπέροχη πατσαβουρόπιτα γλυκιά που είναι σαν πορτοκαλόπιτα στην γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακ .φύλλο κρούστας
9 αυγά
1 ποτ. ζάχαρη
1 ποτ. ηλιέλαιο
300 γρ. γιαούρτι
2 κτγ. μπέικιν, 2 βανίλιες
1 σφηνάκι λικέρ
Σιρόπι
4 ποτ. νερό, 3 ποτ. ζάχαρη, 1 κανέλα ξύλο και φλούδα λεμονιού, βράσιμο 8 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, συνεχίζουμε και βάζουμε το ηλιέλαιο το γιαούρτι, το μπέικιν και τις βανίλιες, τελευταία το λικέρ.
Ανακατεύουμε καλά, παίρνουμε ένα φύλλο το βουτάμε μέσα στο μείγμα, τσαλακώνουμε και το τοποθετούμε μέσα στο λαδωμένο ταψί μέχρι να γεμίσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35′-40′, σιροπιάζουμε ζεστό γλυκό και κρύο σιρόπι, κόβουμε όταν κρυώσει εντελώς.
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για γλυκιά πατσαβουρόπιτα με καρύδα.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
- 2,5 φλυτζάνια καρύδα
- 3 αυγά
- 1 φλυτζάνα ζάχαρη
- 1 φλυτζάνα γάλα
- 1 φλυτζάνα σπορέλαιο
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι μπέικιν
Για το σιρόπι
- 2,5 φλυτζάνες ζάχαρη
- 3,5 φλυτζάνες νερό
- λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
- Κάνουμε το σιρόπι στην αρχή για να κρυώσει, βράζοντας τα υλικά για 5΄.
- Λαδώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ.
- Παίρνουμε ένα – ένα φύλλο και πασπαλίζουμε επάνω καρύδα, το σουρώνουμε και το βάζουμε στο ταψί, συνεχίζουμε έτσι μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.
- Σε ένα βαθύ μπωλ ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το λάδι, την βανίλια, το μπέικιν και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά, περιχύνουμε με αυτό το μίγμα τα φύλλα μας.
- Βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το γλυκό.
- Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Καλή επιτυχία.