ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι θα χρειαστείτε
140 γρ. βούτυρο
440 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κακάο
250 γρ. βραστό νερό
250 γρ. αλεύρι
1 1/2 κ.σ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά
1 βανίλια
260 ml ξυνόγαλο ή γιαούρτι
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος (lacta) ψιλοκομμένη
Για την κρέμα θα χρειαστειτε
1 συσκευασία μεγάλη τυρί κρέμα
4 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
6 κούπες γάλα
500 γρ κρέμα γάλακτος
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για την γκανάς θα χρειαστείτε
400 γρ. Lacta (ή άλλη σοκολάτα γάλακτος της αρεσκείας σας)
150 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κ.σ. γλυκόζη ή μέλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ προσθέτετε το κακάο και το βραστό νερό και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα. Αφήντε στην άκρη να κρυώσει.
- Εν τω μεταξύ στον κάδο του μίξερ προσθέτετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το φτερό, για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Με το που αφρατέψει το μείγμα στον κάδο, προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας (θέλουμε να χτυπηθούν καλά η ζάχαρη με τα αυγά). Όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτετε το μείγμα κακάο-νερό στον κάδο και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το ξυνόγαλα και ανακατεύετε. Ρίχνετε και το αλευρι ανακατεμένο με τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύτε.
- Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί βουτυρωμένο (εγώ έβαλα 35χ30 αλλά και λίγο μεγαλύτερο νομίζω θα είναι καλύτερο), προσθέστε τα κομματάκια lacta και ψήνετε για 25-30 λεπτα μέχρι να δείτε ότι το μαχαίρι βγαίνει στεγνό.
- Για την κρέμα χτυπάτε τις κρέμες με το γάλα και ρίχνουμε το Φιλαδέλφεια. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την αχνη σε σαντιγί και την στρώνετε πάνω από την πρώτη κρέμα.
- Για την γκανας λιώνετε την σοκολάτα σε μπέν-μαρι και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτετε τη γλυκόζη και ξαναανακατεύουμε.
- Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι το βρέχετε ελαφρά με γάλα αραιωμένο με λικέρ της αρεσκείας σας, από πάνω στρώνετε την κρέμα,την σαντιγί και πανω σε αυτήν την γκανας.
Πηγή: cookpad.com/gr