Συνταγές
Γλυκειά παραδοσιακή τραχανόπιτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Βανα Ντελη.Ρεβ. – “Μπαχάρι και κανέλα.”
Εύκολη στην εκτέλεση, πεντανόστιμη και αγαπημένη των παιδιών!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα 4 ποτήρια νερό με μισό κ.γ αλάτι να πάρουν βράση.
Ρίχνουμε 250 γρ γλυκό τραχανά ανακατεύουμε μέχρι να βράσει να μαλακώσει 20 ‘περιπου ν αρχίσει να πήζει.
Ρίχνουμε τότε μέσα μισό κιλό γάλα φρέσκο 2 κ.σ ζάχαρη ,μισό κ.γ κανέλλα ( αν προτιμάτε και λίγο παραπάνω είναι ωραία)
Και ανακατεύουμε να βράσει λίγο ακόμη να πήξει να γίνει σα ρευστή κρέμα!
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 2κ.σ ελαιόλαδο και 1 κ.σ βιτάμ και 1 βανίλια!
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε.
Ανοίγουμε 6 φύλλα
Για τα φύλλα έβαλα
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα κίτρινο
Και λίγο αλάτι!
(Ξύδι δεν έριξα ούτε λάδι έτσι έγιναν πιο ωραία το χω δοκιμάσει αφράτα και τραγανά!)
Τ άφηνουμε μόνο να ξεκουραστούν ένα τέταρτο
Και μετά τ άνοιγουμε!
Αλείφουμε ενα ταψί στρογγυλό κουζίνας με βιτάμ.
Απλώνουμε τα 4 φύλλα λαδωμένα με μισό ελαιόλαδο μισό καλαμποκέλαιο.
Τα φύλλα μεγάλα να εξέχουν απ’ το ταψί για το γύρισμα κόρας!
Ρίχνουμε τον τραχανά κρέμα ,(κρατάμε 2 κ.σ για τις κόρες) ισιώνουμε καλά και μετά γυρίζουμε την κόρα επάνω στην κρέμα! γυρίζοντας βάζουμε μέσα ελάχιστο απ’ τον τραχανά που κράτησαμε!
(έτσι οι κόρες γίνονται αφράτες δε στεγνώνουν)
Κατόπιν στρώνουμε επάνω στην κρέμα τ άλλα 2 φύλλα λαδωμένα κι αυτά και γυριζουμε την άλλη πιο μικρή κόρα παραμέσα απ’ την άλλη!
Επίσης γυρίζοντας βάζουμε μέσα ελάχιστο απ’ τον τραχανά που κράτησαμε!
Τέλος λαδώνουμε λίγο ακόμη τις κόρες τριγύρω και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 35 με 40!
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας λίγη κανέλλα
Η Συνταγή είναι από κ. Βανα Ντελη.Ρεβ. – “Μπαχάρι και κανέλα.”