Συστατικά:
Για τη προζύμη:
· 280 γρ. αλεύρι (550)
· 280 γρ. γάλα
· 28 γρ μαγιά
Ζύμη για ψωμάκια:
· προζύμι
· 280 γρ. αλεύρι (550)
· 30 ml γάλα
· 6 γρ. βύνη σιταριού
· 10 γρ. αλάτι
· 28 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου και όχι λιωμένη
· 84 65 γρ. ζάχαρη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ζυμώνουμε τα υλικά για το προζύμι και αφήνουμε να φουσκώσει για 60 λεπτά. Η ζύμη θα πρέπει να τριπλασιαστεί.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε για 5 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα και άλλα 5 στην επόμενη ταχύτητα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και την μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5 λεπτά ακόμα. Η ζύμη θα πρέπει να είναι σφιχτή.
Αφήνουμε 30 λεπτά να ωριμάσει η ζύμη.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια των 80 γραμμαρίων και πλάθουμε τα ψωμάκια.
Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 60 λεπτά. Ανά 20 λεπτά αλείφουμε την επιφάνεια από τα ψωμάκια με γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμάσμένο φούρνο στους 230ο βαθμούς για 15-20 λεπτά. Αφού τοποθετήσουμε το ταψί στο φούρνο κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200-210ο βαθμούς.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούνο, αλλείφουμε και πάλι με γάλα.