Γλυκα
Γλυκά ψωμάκια ‘Σαλιγκάρια’
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από cookpad.com
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
50 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
125 μλ. γάλα χλιαρό
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
60 γρ. κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλιας
750 μλ. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. σταφύδες
μαρμελάδα βερύκοκο
Οδηγίες
Σ’ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα. Ζυμώνουμε την ζύμη για 10 λεπτά. Την τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπώλ, τυλίγουμε τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσεi.
Σ’ένα φλυτζάνι διαλύουμε 50μλ. γάλα και άνθος αραβοσίτου. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Kαι αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο περίπου 40 με 60 εκ. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα μας και μουλιασμένες σταφίδες. Τυλίγουμε σε ρολό απο την κοντή πλευρά. Κόβουμε το ρολό με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες 2.5εκ. πάχος.
Απλώνουμε τα ψωμάκια σε ένα ταψάκι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν. Ψήνουμε στους 190- 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινήσουν
Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα. Μόλις βγάλουμε τα ψωμάκια από το φούρνο, αμέσως με ένα πινέλο το αλείφουμε με τη μαρμελάδα.