Συνταγές
Γλυκά ψωμάκια με γέμιση μαρμελάδα – πολύ μαλακά και αφράτα, γίνονται σαν κρουασάν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Suzanna Suzanna – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
Αλεύρι -550γρ
Γάλα -280μλ
Μαγιά -12γρ(εγω έβαλα δύο φακελάκια)
Ζάχαρη -70γρ
Βανίλια
Αλάτι -8γρ
1 αυγό
Βούτυρο -100γρ
Γεμιση
μαρμελαδα
Εκτέλεση:
Βάζουμε ολα τα υλικα μαζι
μονο το βουτυρο βάζουμε στο τελος και τα ζυμωνουμε μεχρι να γινει μαλακη ζυμη, το αφήνουμε για μια ωρα να φουσκώσει
Οπως φουσκωσει τα κανουμε μπαλακια 90γρ κάθε μπαλάκι, το ανοιγουμε σαν σχημα περιπου μακροστενο βαζουμε την γεμιση και κανουμε σχημα σαν τριανταφυλλο οπως ειναι ετοιμα στο ταψι αφήνουμε για αλλα 15-20 λεπτα να φουσκώσουν
Πασαλείβουμε με γαλα και τα ψηνουμε 180 βαθμούς 25 λεπτά, οπως βγαλουμε απο το φουρνο πασαλειβουμε με βουτυρο περιμενουμε λιγο να κρυωσει και ριχνουμε λίγη αχνη απο πανω.
Η Συνταγή είναι από κ. Suzanna Suzanna – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.