Συνταγές
Γλυκάκι τούρτα για να εντυπωσιάσεις τους επισκέπτες σου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Σοφη Μπουριναρη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
5 αυγα μεγαλα,
1 φαρινα απ,
1μπεικιν,
2 κουταλιες χυμο λεμονι,
ξυσμα απο μισο λεμονι,
1 βανιλια,
1 κουπα ζαχαρη,
2-3σταγονες χυμο λεμονιου.
αποξηραμενα φρουτα για διακοσμηση και
κερασια γλασσε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη για 2-3 λεπτα.προσθετουμε το χυμο το ξυσμα τη βανιλια και το μπεικιν.προσθετω τη φαρινα και χτυπαμε μεχρι να αποκτησει ομοιομορφη υφη.
Βουτυρωνουμε μια στρογγυλη φορμα και προσθετω το μειγμα μας.ψηνουμε στους 180° περιπου 30 λεπτα.Μολις ψηθει το ξεφορμαρουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.
Μολις κρυωσει το σιροπιαζουμε.Σιροπι: Βραζουμε σε ενα κατσαρολακι το νερο 2 και μιση κουπες, 2 κουπες ζαχαρη, για 5-7 λεπτα.προσθετω το χυμο λεμονι.
Αφου εχει σιροπιαστει καλα το κοβουμε με ενα μαχαιρι σε δυο πατους.Χτυπαμε την σαντιγι την απλωνουμε μεσα στο πρωτο πατω προσθετω το αλλο κομματι και το στολιζω με σαντιγι.
Καθως και με αποξεραμενα φρουτα, κερασια γλασσε, και αμυγδαλα ψιλοκομμενα.
Την βαζουμε στο ψυγειο για 3 ωρες!
Η Συνταγή είναι της κ. Σοφη Μπουριναρη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”