Συνταγές
ΔΡΟΣΕΡΌ ΓΛΥΚΑΚΙ ΨΥΓΕΊΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΌΤΑ ΚΑΙ ΖΕΛΈ ΒΕΡΊΚΟΚΟ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
δυο πακέτα μπισκότα που τα στρώνουμε σε τάπερ 1 λίτρο γάλα μια κρέμα Ανθό Αραβοσίτου βανίλια 5 με 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
για να φτιάξουμε την κρέμα 1 κουταλιά σούπας βιταμ μέσα στη κρέμα .Για το ζελέ ο τρόπος παρασκευής πάνω στο κουτί.
Βαζουμε το γάλα να βράσει ..κρατάμε λίγο να λιωσουμε τον ανθό Αραβοσίτου με τη ζάχαρη αφού πήξει ρίχνουμε το βιταμ και αφήνουμε στην άκρη..
ριχνουμε προσεκτικά την κρέμα στα μπισκότα που τα πέρασα από κρύο γάλα
* το βάζουμε στο ψυγείο….μέχρι λιγο να κοντεύει να πήξει….με το μάτι θα το δείτε…
αφού σχεδόν πήξει το ζελέ μας το ρίχνουμε και αυτό από πάνω
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για γλυκάκι εύκολο και δροσερό.
Η Συνταγή είναι της κ. Άννα Σαμαρά – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”
ΥΛΙΚΑ
1 γιαούρτι στραγγιστό μεγαλο,
3κ.σ άχνη γεμάτες,
2 κουτιά κομπόστα ροδάκινο(, η συνταγή είναι με ανανα αλλά εγώ ήθελα να αλλαξω)
100γρ αμύγδαλο φιλε,
2 κουτιά μπισκότα σαβαγιαρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτάω τα μπισκότα στο σιρόπι από την κομποστα. Χτυπαω την κρέμα την φυτικη με τις 3 κ. σ. αχνη τα ρίχνω στο γιαούρτι.
Μετα βάζω πάνω στα μπισκότα κομματάκια από τα ροδάκινα…από πάνω την κρέμα και ξανά ροδέλες η κομματάκια από τα ροδάκινα και τέλος πασπαλιζω με το τριμμένο φιλε.
Η Συνταγή είναι της κ. Άννα Σαμαρά – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”