Συνταγές
Γλυκάκι άκρως δροσιστικό με αξέχαστες παιδικές αναμνήσεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”
Υλικά (ταψί 40)
10-15 φρυγανιές (τύπου Καναδεζικες θα τις βρείτε σε αρτοποιεία)
Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
κανέλα για να προσθέσουμε πάνω από τις φρυγανιές αφότου τις σιροπιάσουμε
Φιστίκι Αιγίνης για τη διακόσμηση του γλυκού
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
2 λίτρα γάλα
20 κ.σ. ζάχαρη
2 φακελάκια βανιλέτα
1 πρέζα αλάτι
10 κ.σ. corn flour
Για τη σαντιγί
2 φακελάκια σκόνη σαντιγί βανίλια
2 κούπες (400γρ) κρύο γάλα
Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας με το μίξερ τη “σκόνη” με το γάλα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να “στέκεται”. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής τοποθετώντας όλα τα υλικά σε κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί το corn flour. Εν συνεχεία, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα μας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα προκειμένου να μη δημιουργηθεί κρούστα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε τις φρυγανιές στο ταψί φροντίζοντας να καλύψουμε τυχόν “κενά” με “κομματάκια” φρυγανιάς. Τις περιχύνουμε με το σιρόπι και προσθέτουμε την κανέλα.
Κατόπιν αυτού, προσθέτουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ισόπαχα και τέλος τη σαντιγί επίσης ισόπαχα.
Προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης για τη διακόσμηση και τοποθετούμε το γλυκάκι στο ψυγείο τουλάχιστον 6-8 ώρες να παγώσει σωστά (ιδανικά όλη νύχτα)
Η Συνταγή είναι της κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”