Συνταγές
Γκιουζλεμέδες ή τηγανητά τυροπιτάκια με φέτα συνταγη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά:
Για τη ζύμη
-500 γρ αλεύρι
-250 γρ. νερό
-60 γρ λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση:
-300 γρ φέτα τριμμένη
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για γέμιση με σπανάκι:
-1 kg σπανάκι
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-1 γροθιά πράσινα κρεμμύδια
-1 δέσμη άνηθο
-150 γρ. Αμέρεια τυρί ή φέτα
-ελαιόλαδο
-αλάτι
-φρέσκο μαύρο πιπέρι
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Ξεπλύνετε το σπανάκι και κόψτε το σε χοντρές φέτες, προσθέστε τα κρεμμύδια, καλύψτε και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Αλάτι, πιπέρι και δροσερό. Τρίψτε το τυρί σε ένα μεγάλο τρίφτη και ανακατέψτε με το σπανάκι.
Για γέμιση με κιμά:
– Κιμάς
– 500 γρ Κρεμμύδι
– 1 τεμ. Νωπά χόρτα
– μία δόση Αλάτι
-μία δόση Πιπέρι
-Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και το υγρό εξατμιστεί. Προσθέστε τα κρεμμύδια σε αυτό και μαγειρέψτε μέχρι να είναι έτοιμο.
Για γαρνιτούρες με πατάτες:
Πατάτες βρασμένες, Νωπά χόρτα – για γεύση Πάπρικα και καυτερή πιπεριά στη γεύση (προαιρετικά) 50 γρ. λάδι αλάτι / πιπέρι για γεύση. Τυλίξτε την πατάτα με ένα πιρούνι, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε έναν δοσομετρητή 250 γρ. νερό, 1 κτγ αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπώλ βάζουμε νερό, 500 γρ. αλεύρι και ζυμώνουμε έως να αποκτήσουμε μία ζύμη η οποία δεν θα κολλάει.
Αλευρώνουμε λίγο το τραπέζι, βάζουμε την ζύμη και ζυμώνουμε καλά. Δημιουργούμε δύο ρολά τα οποία θα κόψουμε σε 8 ίσα κομμάτια τα οποία αφού κάνουμε μπαλάκια τα πατάμε λίγο στο τραπέζι και τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα για περίπου 30 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπώλ 300 γρ. τριμμένο λευκό τυρί ή φέτα, λίγο ψιλοκκομένο μαιντανό και ανακατεύουμε καλά.
Στο τραπέζι που έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι, βάζουμε ένα μπαλάκι από την ζύμη, το πλαταίνουμε λίγο με τα χέρια μας και μετά με τον πλάστη ώστε να γίνει σε μέγεθος όσο ένα πιάτο. Ρίχνουμε δύο μεγάλες κουταλιές από το μίγμα του τυριού με τον μαιντανό και το κλείνουμε στα άκρα δίνοντάς του ένα σχήμα μισοφέγγαρου.
Στη συνέχεια, τα πιτάκια, όσα θα έχουμε φτιάξει θα τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 έως 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατά την διάρκεια του τηγανίσματος θα τα αλείφουμε με λίγο λάδι.
Βάζουμε ένα πιτάκι από αυτά τα τηγανισμένα σε ένα μεγάλο πιάτο.
Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουμε ένα μεγάλο φύλλο στο τραπέζι με υλικό από την ζύμη. Οταν θα το έχουμε ανοίξει καλά, θα το αλοίψουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο με το πινέλο και θα το διπλώσουμε μερικώς. Θα ρίξουμε ποσότητα από το μίγμα μαιντανού και τυριού και θα κλείσουμε πάλι το φύλλο εσωκλείοντας την γέμιση. Αλοίφουμε με πινέλο και βούτυρο λιωμένο εξωτερικά το φύλλο.
Τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση! Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes