Συνταγές
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, ίσως το πιο μαμαδίστικο και πιο γευστικό φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 αυγό
300 γρ. ρύζι γλασέ
μπόλικο άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Για την σούπα:
1 πατάτα κομμένη
1 κολοκύθι κομμένο σε κομμάτια
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
Xυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
1lt νερό
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ. κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά. εκτός από το αλεύρι να ομοιογενοποιηθούν. Τα πλάθουμε στο μέγεθος που θέλουμε, συνήθως σε μέγεθος κεφτέ, εμάς μας αρέσουν αρκετά μεγαλύτερα, τα αλευρώνουμε και να αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά, το νερό, το λάδι, τον χυμό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια (Τινάζουμε ελαφρώς τα κεφτεδάκια πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα για να φύγει το περίσσιο αλεύρι), και σιγοβράζουμε για περίπου 40-45 λεπτά.
Χτυπάω στο μούλτι τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και το κορν φλαουρ.
Ύστερα, με μία βαθιά κουτάλα παίρνουμε κουταλιές από τη σούπα και τις ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να δέσει το αυγολέμονο.
Μεταφέρουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα με τα χέρια μας και περιμένουμε να δέσει η σούπα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”