Συνταγές
Πεντανόστιμο κοτόπουλο με λαχανικά στο φούρνο – λουκούμι έγινε !!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοίμασουμε το κοτόπουλο με την μαριναδα του.
Βάζουμε λίγο έτοιμο μπαχαρικά από το σούπερ μάρκετ για ψημένο κοτόπουλο 1κγ μουστάρδα, 4κσ ελεολαδο, 1κγ ριγανι, λίγο χυμό πορτοκάλι 1κγ αλάτι μαυροπιπερι ανακατεύουμε καλά και στο μίγμα αυτό έβαλα 8 μηρού κοτόπουλο για μια ώρα στο ψυγείο
μετά ετοίμασουμε 6 πατάτες σε φέτες, 2 πεπερις, 2 καρότα, 4 σκελίδες σκόρδο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 φύλλα δάφνης, 3 φρέσκες ντομάτα κομενο σε κύβος αλάτι μαυροπιπερι ριγανι το ανακατεύουμε καλά και το έβαλα στο ταψί μετά το κοτόπουλο από πάνω ριξουμε την μαριναδα
το ψήνουμε στους 220 * μέχρι να πάρει την υπέροχη χρώμα χρυσάφι
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Γιουβέτσι με κοτόπουλο
Υλικά για 5 άτομα
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
½ κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά του γλυκού τριμμένη κανέλα
½ κουταλιά του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
1 ποτήρι λευκό αρετσίνωτο κρασί
3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
500 γρ.χοντρό κριθαράκι
250 γρ. mix κίτρινων τυριών (γκούντα, ένταμ, έμμενταλ)
Εκτέλεση
Βράζω το κριθαράκι σε καλά αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζω με καυτό ελαιόλαδο το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνω.
Προσθέτω το κρασί και όταν σχεδόν εξατμιστεί ρίχνω την ντομάτα, την κανέλα και το μπαχάρι.
Σκεπάζω και μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά.
Αδειάζω σ’ ένα πήλινο σκεύος το μαγειρεμένο κοτόπουλο με τη σάλτσα και το κριθαράκι.
Απλώνω το mix τυριών από πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά.
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Χρόνος μαγειρέματος: 70′