Συνταγές
Γιορτινά κέικ πολύ νόστιμα και εύκολα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Euridiki Kanatseli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
4-5 αβγά
260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά.
Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23×13 εκ. ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες.
Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε για 10 λεπτά τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες. Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ
TΟ ΈΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΈΝΙΟ ΡΑΝΤΙΣΜΈΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΡΟΥΜΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΆΚΙΑ ΦΡΟΥΙ ΓΛΑΣΕ ΚΑΙ ΡΑΝΤΙΣΜΈΝΟ ΜΕ ΛΙΚΕΡ GRAND MARNIE ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ ΡΑΝΤΙΣΜΈΝΟ ΜΕ ΛΙΚΕΡ KALUA
Η Συνταγή είναι από κ. Euridiki Kanatseli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.