Συνταγές
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ Mερίδες: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 85 λεπτά Υλικά συνταγής 500 γρ. γίγαντες 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 1½ ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 5-6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες 1 φλ. ελαιόλαδο 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο 700 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες 1 κ.σ. ζάχαρη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 ματσάκι μαϊντανός Εκτέλεση 1. Από […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 85 λεπτά
Υλικά συνταγής
500 γρ. γίγαντες
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1½ ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
5-6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
700 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
Εκτέλεση
1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
2. Την επόμενη ημέρα τους ξεπλένουμε καλά και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (ξαφρίζοντάς τους) για περίπου 40΄. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.
3. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μαραίνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλερι για 10΄. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, απλά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Βράζουμε τη σύβραση για 10΄ και περιχύνουμε με αυτήν τους γίγαντες.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό. Ψήνουμε σε αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C περίπου για 45΄, να μείνουν με το λαδάκι τους.