Συνταγές
Ζουμερά, εύκολα και γρήγορα μηλοπιτάκια που θα λατρέψετε!!..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 μπανανομηλο καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη…σε ένα μπολ χτυπάμε 1 αυγό 2 κ.σ.ζαχαρη προσθέτουμε το μήλο 140 γρ.γιαουρτι
ανακατεύουμε ρίχνουμε 120 γρ.α.γ.ο.χ. 2 κ.σ.μπεικιν παουντερ 1βανιλια μια τσιμπια αλάτι 1τσιμπια κανέλα ανακατεύω είναι έτοιμο
σε ένα τηγάνι αντί κολλητικό μετρια φωτιά ρίχνουμε 1φ.κ. ελαιόλαδο αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνω γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μίγμα
γυρίζουμε πάνω κάτω μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα είναι έτοιμα…σερβίρουμε με μέλι και κανέλα
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Για να ξετρελάνεις τους καλεσμένους σου, Αρωματικός μηλίτης που σερβίρεται ζεστός.
Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα είναι γεγονός! Οι μέρες λιγοστεύουν κι εσύ πρέπει να βρεις τον τρόπο για να μπεις στο κλίμα και να νιώσεις την εορταστική ατμόσφαιρα στο έπακρο. Τι καλύτερο από ένα ζεστό μηλίτη που θα κάνει το σπίτι σου να μοσχοβολήσει και τους φίλους σου να τρελαθούν. Ιδού η συνταγή!
Συνταγή για 12 φλυτζάνια
– μισό φλυτζάνι σκούρο ρούμι
– 6 φλιτζάνια χυμό μήλο
– Φλούδα λεμονιού από ένα λεμόνι
– Φλούδα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
– μισό φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
– 8 μπαχάρια
– 4 στικς κανέλας ολόκληρα
– μία μύτη από γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Τοποθετήστε την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τα μπαχάρια, τη φλούδα πορτοκαλιού και τη φλούδα λεμονιού σε μια μεσαία κατσαρόλα. Ρίξτε το σιρόπι σφενδάμου και το χυμό μήλου και, στη συνέχεια, φέρτε τα σε θερμοκρασία βρασμού. Χαμηλώστε το μάτι και σιγοβράστε για 30 λεπτά. Σερβίρετε σε κούπες!
(Tip: Προσθέστε λίγο ακόμη ρούμι για μια version για γερά ποτήρια! Στην υγειά σας!)