Συνταγές
Για μαρμελάδα βερίκοκο με ωραίο καροτί χρώμα και απίθανη γεύση, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλεγουμε ωραια ωριμα βερυκοκα 2 κιλα και τα πλενουμε…
Βαζουμε 1 κιλο ζαχαρη με 1μιση ποτηρι νερο και λιγο χυμο λεμονι να βρασει 3 λεπτα.
Ριχνουμε μεσα τα φρουτα και τα βραζουμε για 10 λεπτα ανακατευοντας ελαφρα.
Αφηνουμε να κρυωσει…
Την αλλη μερα αφαιρουμε τα βερυκοκα βγαζουμε πολτοποιωντας με τα χερια μας το κουκουτσι κσι τα βαζουμε σε ενα μπωλ.
Βραζουμε μονο του το σιροπι μεχρι να κανει μεγαλες φουσκαλες… Ριχνουμε μεσα το φρουτο και 2 βανιλιες και ανακατευουμε συνεχως για 15 λεπτα με ξυλινη κουταλα να μην πιασει…
Το βαζουμε σε ενα ανοξείδωτο ταψι να κρυωσει λιγο
Οταν αφηνει “δρομο” στην κουταλα ειναι ετοιμο!
ΛΙΚΕΡ ΒΕΡΥΚΟΚΟ
ΥΛΙΚΑ
120 Κουκουτσια τη ψιχα
1 μιση κιλο κονιακ
4 ποτηρια ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφηνουμε στον ηλιο για ενα μηνα το κονιακ με την ψιχα.
Κατοπιν το στραγγαμε με ενα φιλτρο καφε και το αναμιγνυουμε με το κρυο σιροπι που καναμε με τη ζαχαρη και το νερο…
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.