Συνταγές
Γιουβέτσι μοσχαράκι..!! Πεντανόστιμο Κυριακάτικο φαγάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Συνταγή Gogo Samiou
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζω το κρέας που είναι από στήθος με δυο μεγάλα κρεμμύδια,(εγω έβαλα και δυο καρότα)
σβήνω με μισό ποτήρι του κρασιού κρασί, μετά ρίχνω αλάτι πιπέρι μπαχάρι σπιτική σάλτσα και μια κουταλιά σούπας πελτέ κανέλα και νερό..
Μόλις βράσει το κρέας προθερμαίνω τον φούρνο, ρίχνω αρκετό νερό μετά στην κατσαρόλα κ αφήνω να πάρει βράσει βάζω το κρέας στο ταψί και ρίχνω το καυτό ζουμί .
ρίχνω και το κριθαράκι μέσα στο 1 κιλό κρέας μισό πακέτο και κάτι, και βάζω στο φούρνο και ψήνω στους 220 μέχρι να ψηθεί.
Μέχρι το τέλος ανακατεύω 3 -4 φορές αφήνω περίπου 20 λεπτά .
στο τέλος σβήνω και αφήνω λίγο να κρατάει.. μέχρι να σερβίρω για να φάμε φουσκώνει και χυλώνει από μόνο του.
Συνταγή Gogo Samiou
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Γιαχνίν μοσχαρίσιο κρέας
Συστατικά
– 1 κιλό μοσχάρι
– 1 κιλό πατάτες
– 6 μεγάλα κρεμμύδια
– 2 ντομάτες τριμμένες
– Χυμό ντομάτας
– αλάτι
– πιπέρι
– μπαχάρι
– 3 δαφνόφυλλα
– παρθένο ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, και βάζουμε το μοσχαρίσιο κρέας μας, ώστε να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε κρεμμύδια, με μέγεθος της επιλογής μας, και τα υπόλοιπα μπαχαρικά που επιθυμούμε.
Ακολουθούν οι ντομάτες, ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκό μας αρέσει το φαγητό μας, και φυσικά νεράκι. Το νερό εμπειρικά με το μάτι υπολογίζουμε μέχρι να σκεπάσει τα υλικά στην κατσαρόλα.
Δεν βάζουμε πολύ δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει σιγά. Μόλις πλησιάσει στο βράσιμο, προσθέτουμε τις πατάτες και όσο νερό χρειάζεται. Εδώ υπολογίζουμε ακόμη μία φορά με το μάτι πόσο επιπλέον νερό χρειάζεται. Μπορεί και καθόλου.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο μόλις πατάτες και κρέας πάρουν χρώμα και έχουν ψηθεί μαζί με την σάλτσα του.
Είναι ένα πλούσιο και θρεπτικό φαγητό! Καλή σας όρεξη!
Πηγή Φωτογραφιών: pontos-news.gr, radioara.ihotispolis.com