Γλυκα
Γιατί Χριστούγεννα δεν γίνονται χωρίς μελομακάρονα !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Asimina Diamantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
2 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 βανιλιες
1 φλυτζανι του καφέ κονιάκ
1 σοδα
1/2 κ. γ κανέλα και γαρίφαλο
1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
700 με 800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση :
Χτυπάω το λάδι με την ζάχαρη (χωρίς μίξερ) προσθέτουμε το πορτοκαλί μαζί με την σόδα, τις βανιλιες, κανέλα και γαρίφαλο το κονιάκ, δεν χρειάζεται πολύ ώρα ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Το αφεινω για 10 λεπτα και μετα τα πλάθω! Τα ψήνω στον αέρα, ενα ένα το ταψί.
Σιρόπι :
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι μέλι
Το βράζουμε για 5 ‘
Ζεστό σιρόπι κρύα τα μελομακάρονα.. Καλή επιτυχία!!!
Για αυτά με την σοκολάτα
3 κουβερτουρες
Λίγο Βιτάμ ( το βλέπουμε με το μάτι μέχρι να γίνει ρευστή η σοκολάτα)
Μετα τα βουτάμε και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα να παγώσουν. Με την σοκολάτα θα σάς βγουν γύρω στα 40
Η Συνταγή είναι από κ. Asimina Diamantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.