Συνταγές
Γιατί το γαλακτομπούρεκο της πεθεράς, είναι το πιο άπαικτο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινος Ολγα Πρωτοπαπαδακης – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σιμιγδάλι ~ 250 γρ,
1 ψηλό,
1200 γραμμάρια γάλα,
1/2 κούπα ζάχαρη,
3 κουταλιές βούτυρο,
5 αβγά,
2 βανίλιες ,
1/2 κιλό φύλλο για γαλακτομπούρεκο η για μπακλαβά το ίδιο είναι
100 γραμμάρια βούτυρο για τα φύλλα.
Για το σιρόπι.
3 κούπες ζάχαρη ~ (250 γρ * 3),
1 1/2 κούπα νερό,
1 φλούδα λεμονιού
το χυμό από ένα μικρό λεμόνι,
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ.
Εκτέλεση..
Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη, και τις βανίλιες χαμηλώνουμε τη φωτιά
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά..
Σβήνουμε τη φωτιά και χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στην κρέμα προσθέτουμε και το βούτυρο όσο ειναι ζεστή η κρέμα..
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και εν το μεταξύ βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα και τα αλείφουμε με βούτυρο..αδειάζουμε μέσα την κρέμα και βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρόνωντας και αυτά ένα ένα…
Το χαράζουμε ελαφρά το πασπαλίζουμαι με λίγο νερό το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά..
Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το περιχύνουμε με το σιρόπι
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινος Ολγα Πρωτοπαπαδακης – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.