Συνταγές
Γιατί οι ηπειρώτικες πίτες είναι οι καλύτερες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Ντεμιρη – Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικα
750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. σόδα μαγειρικής λιωμένη σε ένα ποτήρι νερό συν άλλο ένα ποτήρι νερό
1 κ.γ αλάτι
200. γρ. φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα στο αλεύρι προσθέτουμε το νερό με τη λιωμένη σόδα συν άλλο ένα ποτήρι νερό να γίνει μια ζύμη μέτρια
Προσθέτουμε την φέτα ζυμώνουμε ελαφρά βουτυρώνουμε ένα ταψακι στρώνουμε τη ζύμη την απλώνουμε ομοιόμορφα και την κενταμε με ένα πιρούνι
Αφήνουμε ένα τέταρτο να ξεκουραστεί και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Γίνεται τραγανή και μυρωδάτη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Ντεμιρη – Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”