Συνταγές
Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια – ένα πεντανόστιμο πιάτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από ” Αννα Κασσανδρεια- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. φάβα
1.400 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι
1 κρεμμύδι, μεγάλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. ξίδι βαλσάμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη φάβα με το νερό και τη βράζουμε για 1 ώρα ξαφρίζοντας τακτικά.
Μόλις αρχίσει να λιώνει και έχει πιει σχεδόν όλο το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κάθε 2-3 λεπτά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Μόλις κρυώσει λίγο, βάζουμε τη φάβα σε ένα μπολ.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ξίδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.
Βάζουμε τα κρεμμύδια πάνω από τη φάβα, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “Αννα Κασσανδρεια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για φάβα που είναι ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα
Η Εκτέλεση είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη φάβα σε μπολ με νερό ζεστό,την άφησα για λίγο, ρίχνουμε ελάχιστο λάδι στη κατσαρόλα και βάζουμε ένα κρεμμύδι ένα καρότο μια σκελίδα σκόρδο κομμένα σε κύβους,αλάτι πιπέρι μια πρέζα ζάχαρη, σωταρουμε ελαφρά
Σουρωνουμε και τη φάβα,την ρίχνουμε στη κατσαρόλα, πρόσθετουμε νερό από το βραστηρα που είχαμε διαλύσει ένα κύβο λαχανικών, δύο φύλλα δάφνης και ένα κλαράκι δεντρολίβανο,χαμήλωνουμε τη φωτιά
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ,μόλις πιει όλο το νερό ( αν χρειαστεί προσθέτετε και άλλο νεράκι) αποσύρουμε από τη φωτια
Αφαιρουμε τα φύλλα δάφνης και το δεντρολίβανο, πολτοποιουμε το μίγμα στο μπλέντερ, προσθέτωντας ξύσμα λεμονιού και το χυμό..
Σερβίρουμε στα πιάτα προσθέτωντας λάδι φρεσκοτριμμενο πιπέρι λίγο κάπαρη, κομμένα ντοματίνια και κρεμμύδι σε φέτες..
Ντοματίνια και κρεμμύδι τα έχουμε βάλει στο φούρνο με ελάχιστο λαδακι να μαραθούν…
Η Εκτέλεση είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.