Συνταγές
Παραδοσιακή γαλόπιτα Πελοποννήσου – μοσχομυρίζει το σπίτι και θυμίζει πατρικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 λίτρα γάλα, 250 γραμ. ζάχαρη, 250 γραμ. σιμιγδάλι, ξύσμα από δύο λεμόνια, δύο βανίλιες, δύο κτσ. παλιό βούτυρο, πέντε αυγά καλά χτυπημένα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα πρώτα τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμόνι, ανακατεύουμε, ανάβουμε τη φωτιά ρίχνουμε γάλα, το σιμιγδάλι βροχηδόν, βανίλια.
Μόλις η κρέμα αρχίσει και βγάζει φουσκάλες είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και πολύ καλά χτυπημένα τα αυγά, βουτυρώνουμε το ταψί, το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και κανέλα, ρίχνουμε την κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ένα αυγό, μία κουταλιά γιαούρτι, μία κουταλιά σιμιγδάλι, μία κουταλιά ζάχαρη, μία κουταλιά γάλα, τα χτυπάμε πολύ καλά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα και πάνω κανέλα, στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και μετά το γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη ή μέλι και μπόλικη κανέλα.
Η συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Γιαουρτόπιτα με ινδοκάρυδο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 και μισό κούπα αλεύρι φαρίνα
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα αραβοσιτελαιο
1 φακελάκι μπέικιν
3 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σακουλάκι καρύδα 140 γρ.
Σιρόπι
2 και μισό κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Φλούδα και χυμό από μισό λεμόνι
Το βράζω για 7 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη, προσθέτω γιαούρτι, καλαμποκέλαιο, αρώματα και γίνεται σαν κρέμα, τα στερεά με σπάτουλα, ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά, το ταψί 25 χ 35 εκ., η κούπα είναι 230 γρ.
Χλιαρό σιρόπι, ζεστό γλυκό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”