Συνταγές
Γιαμ , γιαμ.. Εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ann Sal – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.
ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια βούτυρο
2 1/2 dl Ζάχαρη
2 αυγά
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 κουταλάκια του γλυκού σκονη βανίλιας
3 dl αλεύρι σιταριού
1 dl αλεύρι αμυγδάλου
Γέμιση :
4 Μήλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με το μίξερ.
Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά και χτυπήστε μέχρι να αφομοιωθουν .
2. Συνδυάστε το baking powder, τη βανίλια, το αλεύρι σίτου και το αλεύρι αμυγδάλου σε ένα άλλο μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι σε μερικές παρτίδες και ανακατεύουμε γρήγορα για να σχηματίσουμε μια απαλή ζύμη.
Μπορείτε να βάλετε μικρά κομμάτια σοκολάτας στη ζύμη, αν θέλετε.
3. Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψάκι, με ή χωρίς λαδόκολλα, διαστάσεων 29 x 24 cm.
4. Πλύνετε και στεγνώστε τα μήλα. Κόψτε τα μήλα σε τέσσερα κομμάτια και αφαιρέστε το φλοιό, βράστε τις φέτες μήλου
Προσθέστε ζάχαρη και κανέλα. Βάλτε τη μισή ζύμη στο τηγάνι, τη μαρμελάδα του λεμονιού και την υπόλοιπη ζύμη. Ισιώστε.
5. Ψήστε την πίτα στο μέσω του φουρνου στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Τρώγεται κρύο ήακόμα ελαφρώς ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Η Συνταγή είναι από κ. Ann Sal – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.